• Посилання скопійовано

Чи обов’язково видавати за два тижні наказ про щорічну відпустку

Держпраці роз'яснила, чи зобов’язаний роботодавець видавати наказ про надання щорічної відпустки за два тижні

Чи обов’язково видавати за два тижні наказ про щорічну відпустку

Держпраці у Волинській області роз'яснила, що не обов’язково видавати за два тижні наказ про щорічну відпустку, якщо за два тижні до відпустки ознайомите працівника з повідомленням про дату її початку, передбачену графіком відпусток.

Працівник і роботодавець узгоджують конкретні періоди надання щорічних відпусток за графіком. Роботодавець має письмово повідомити працівника про дату початку відпустки мінімум за два тижні до встановленого графіком терміну (ч. 11 ст. 10 Закону України «Про відпустки»).

Повідомити можна двома способами — ознайомити з:

Щоб скоротити документообіг, слід видавати накази про відпустку з таким розрахунком, аби ознайомлювати з ними працівників мінімум за 2 тижні до відпустки. На великих підприємствах зробити це складно. Щоб не порушити законодавство, слід видавати накази за 16-17 днів до відпустки.

У разі використовування повідомлення про відпустку, наказ можна видати за 5-7 днів. Тоді бухгалтер встигне нарахувати і виплатити відпускні працівнику мінімум за 3 дні до відпустки (ч. 1 ст. 21 Закону про відпустки).

***

Читайте також: Як бути з виплатою відпускних, якщо заява подана за день до початку відпустки 

Джерело: Держпраці у Волинській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»