• Посилання скопійовано

Відтепер іноземні роботодавці будуть самостійно вести трудові книжки своїх працівників

27 липня 2018 року набрали чинності зміни до Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників

Відтепер іноземні роботодавці будуть самостійно вести трудові книжки своїх працівників

Нагадаємо, що 18 липня Кабмін ухвалив низку рішень на користь бізнесу. Зокрема, вніс зміни до Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників (рішення КМУ від 18.07.2018 р. № 513-р).

Про це ми повідомляли тут>>

26 липня рішення №513-р було опубліковане в «Урядовому кур'єрі» №138, а 27 липня воно набрало чинності (з дня, що настає за днем його опублікування).

Цим документом скасовано п. 2.21 Інструкції №58, яким передбачалося, що трудові книжки громадян, які працюють за трудовими договорами в іноземних представництвах, у іноземних кореспондентів, співпрацівників міжнародних організацій та інших прирівнених до них іноземців на території України, зберігаються:

  • у Києві - Генеральній дирекції Київської міської ради з обслуговування іноземних представництв, 
  • АР Крим-  у філіалі Генеральної дирекції Київської міської ради з бслуговування іноземних представництв м. Ялти, 
  • в областях – в управліннях зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрацій або підприємствах, визначених обласними державними адміністраціями, 
  • у м.Севастополі - в міській держадміністрації. 

Саме ці організації повинні були робити відмітки у трудових книжках про прийняття на роботу і про звільнення з роботи відповідно до трудових договорів і довідок наймачів. 

Скасування цієї норми, на думку Мінекономрозвитку, дасть змогу іноземним юридичним особам самостійно вносити відмітки до трудових книжок своїх працівників, що гармонізує Інструкцію №58 із ГКУ,  та сприятиме безперешкодному виконанню представництвами іноземних юридичних осіб своїх обов’язків відповідно до КЗпП.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»