• Посилання скопійовано

Працівники зможуть вимагати підтвердження свого офіційного працевлаштування — законопроект

Мінсоцполітики пропонує надати працівникам право контролю та отримання підтвердження щодо укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням, та надсилання повідомлення ДФС про прийняття на роботу

Працівники зможуть вимагати підтвердження свого офіційного працевлаштування — законопроект

Як відомо, згідно зі ст. 24 КЗпП працівник не може бути допущений до роботи без:

  • укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу,
  • повідомлення ДФСУ про прийняття працівника на роботу.

Мінсоцполітики ж пропонує дозволити працівникові контролювати цей процес та отримувати підтвердження виконання власником або уповноваженим ним органом цього обов‘язку в порядку, визначеному законодавством. Такі зміни до ст. 24 КЗпП пропонується внести законопроектом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», який зараз знаходиться на обговоренні в СПО об’єднань профспілок.

Інформація про реєстрацію трудових відносин та облік застрахованих осіб у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування та їх ідентифікацію, накопичення, зберігання та автоматизовану обробку інформації про сплату платниками ЄСВ та про набуття застрахованими особами права на отримання страхових виплат буде розміщена у реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

***

Крім вищезазначеного, цим законопроектом також пропонується:

  • Кодекс законів про працю доповнити новими статтями 7-1 «Особливості зайнятості домашніх працівників» та 7-2 «Особливості регулювання дистанційної роботи». Про це тут>>
  • збільшити розмір допомоги з безробіття та розраховувати цю допомогу по-новому. Деталі - у новині>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»