• Посилання скопійовано

Чи може працівниця перервати відпустку для догляду за дитиною та піти у щорічну?

Жінка, яка перебуває у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, має право припинити таку відпустку з метою використання частини невикористаної щорічної відпустки

Чи може працівниця перервати відпустку для догляду за дитиною та піти у щорічну?

Держпраці у Полтавській області нагадує, що за ст. 179 КЗпП та ст. 18 Закону «Про відпустки» після закінчення відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами на бажання жінки їй надається відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Тобто частково оплачувана відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку надається жінці повністю або частково впродовж строку до досягнення дитиною віку трьох років. При цьому жінка може на свій розсуд у будь – який час припинити частково оплачувану відпустку, а потім знову піти в таку відпустку.

Ст. 181 КЗпП передбачено, що відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку надається за заявою жінки або осіб, зазначених у ч. 8 ст. 179 КЗпП, повністю або частково в межах установленого періоду та оформляється наказом (розпорядженням) власника або уповноваженого ним органу.

Жінка, яка перебуває у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, може припинити таку відпустку з метою використання частини невикористаної щорічної відпустки і відповідно після закінчення щорічної відпустки знову оформити відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Усі зазначені дії мають бути оформлені наказом (розпорядженням) роботодавця на підставі заяви працівниці.

Джерело: Держпраці у Полтавській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»