• Посилання скопійовано

Президент підписав закон щодо додаткових відпусток працівникам-усиновлювачам

КЗпП та Закон про відпустки привели у відповідність до вимог Сімейного кодексу України щодо усиновлення дітей віком від двох місяців та забезпечення рівних прав на отримання одноразової оплачуваної відпустки у зв’язку з усиновленням дитини для всіх усиновлювачів

Президент підписав закон щодо додаткових відпусток працівникам-усиновлювачам

19 червня 2019 року Президент України підписав Закон від 30.05.2019 р. №2728-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання відпустки усиновлювачам при усиновленні дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування".

Про прийняття цього закону ми писали тут.

Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування. 20.06.2019 р. його було  опубліковано у "Голосі України". Відповідно він набрав чинність з 21 червня.  

 

Для чого вносилися зміни?

На сьогодні відповідно до законодавства особі, яка усиновила новонароджену дитину безпосередньо з пологового будинку, надається відпустка з дня усиновлення тривалістю 56 календарних днів (70 календарних днів – при усиновленні двох і більше дітей). Така одноразова оплачувана відпустка надається у разі усиновлення новонародженої дитини.

Водночас згідно з Сімейним кодексом України дитина, покинута в пологовому будинку, іншому закладі охорони здоров’я, або дитина, яку відмовилися забрати з таких закладів батьки, інші родичі, може бути усиновлена після досягнення нею двомісячного віку. Такий термін надається службам у справах дітей для проведення роботи з батьками та родичами щодо повернення дитини в біологічну родину.

Таким чином, норми КЗпП та Закону „Про відпустки” суперечили вимогам Сімейного кодексу України в частині усиновлення дітей до двох місяців. А отже, необхідні були зміни у законодавстві, які й  були внесені прийнятим законом.

 

Що зміниться?

Згідно з новою редакцією статті 182 КЗпП, працівникам, які усиновили дитину з числа дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування, надаватиметься одноразова оплачувана відпустка у зв’язку з усиновленням дитини тривалістю 56 календарних днів (70 календарних днів - при усиновленні двох і більше дітей) без урахування святкових і неробочих днів після набрання законної сили рішенням суду про усиновлення дитини.

Така відпустка надаватиметься за умови, що заява про надання відпустки надійшла не пізніше трьох місяців з дня набрання законної сили рішенням суду про усиновлення дитини.

У разі усиновлення дитини (дітей) подружжям зазначена відпустка надається одному з подружжя на їх розсуд.

Працівникам, які усиновили дитину (або одночасно двох і більше дітей), надається відпустка для догляду за дитиною на умовах і в порядку, встановлених статтями 179 і 181 КЗпП.

Відповідні зміни також внесені у ст. 17 та статтю 18-1 Закону про відпустки.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»