• Посилання скопійовано

Додаткова відпустка за шкідливі і важкі умови праці: кому та як надається?

Тривалість відпустки повинна встановлюватися колдоговором залежно від результатів проведеної атестації робочих місць за умовами праці та часу зайнятості працівника в цих умовах

Додаткова відпустка за шкідливі і важкі умови праці: кому та як надається?

Держпраці у Дніпропетровській області роз'яснює, що право працівника на щорічну додаткову відпустку за роботу зі шкідливими і важкими умовами праці визначається згідно зі Списком виробництв, цехів, професій і посад зі шкідливими і важкими умовами праці, зайнятість працівників на роботах в яких дає право на щорічну додаткову відпустку, затвердженим постановою КМУ від 17.11.97 р. №1290 (додатки 1 і 2 до зазначеної постанови викладені у редакції постанови КМУ від 13.05.2003 р. №679) (далі – Список).

Згідно вимог п. 10 Порядку застосування Списку, затвердженим наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 30.01.98 р. №16, у розрахунок часу, що дає право працівнику на додаткову відпустку, зараховуються дні, коли він фактично був зайнятий на роботах із шкідливими і важкими умовами праці не менше половини тривалості робочого дня, встановленого для працівників цих виробництв, цехів, професій і посад.

Тривалість відпустки повинна встановлюватися колективним договором залежно від результатів проведеної роботодавцем атестації робочих місць за умовами праці та часу зайнятості працівника в цих умовах. Працівники, яким встановлено неповний робочий день менше половини тривалості робочого дня, встановленого для працівників зазначених у Списку виробництв, цехів, професій і посад, права на щорічні додаткові відпустки не мають.

***

Читайте також:

Джерело: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»