• Посилання скопійовано

Електронна трудова книжка – новий сервіс від ПФУ

На офіційному порталі електронних послуг ПФУ з’явився новий сервіс «Електронна трудова книжка»

Електронна трудова книжка – новий сервіс від ПФУ

На офіційному порталі електронних послуг ПФУ з’явився новий сервіс «Електронна трудова книжка». Вона доступна зареєстрованим фізособам сайту за наявності ЕЦП.

За приміткою сервісу, інформація в «Електронній трудовій книжці» відображає трудові відносини, як найманого працівника за основним місцем роботи, за даними персоніфікованого обліку ПФУ за період з 2011 р. 

Тож у разі наявності трудових відносин за останнім місцем роботи, які були розпочаті у роботодавця до 2011 р., в «Електронній трудовій книжці» дані про них будуть відсутні.

І ще. Трудові відносини за зовнішнім сумісництвом в цьому сервісу відсутні. Хоча за даними звітів з ЄСВ ПФУ має цю інформацію. Але за п. 2.14 Інструкції №58 робота за сумісництвом, яка оформлена в установленому порядку, в трудовій книжці зазначається окремим порядком. Проте запис відомостей про роботу за сумісництвом проводиться за бажанням працівника.

 

Нагадаємо, що на початку жовтня міністр КМУ Дмитро Дубілет анонсував скасування трудових книжок в Україні. "Сподіваюсь, скасуємо до кінця року", - зазначив міністр.

Крім того, він повідомив про запуск законопроекта та постанови Кабміну. Обидва проекти були оприлюднені на сайті Пенсійного фонду:

  • законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі";
  • проект постанови КМУ "Про заходи щодо поетапного впровадження обліку трудової діяльності працівника в електронній формі".

Про законопроект ми  розповідали ось тут, а про проект постанови КМУ - тут

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»