• Посилання скопійовано

Працівник систематично не виконує свої обов'язки: як його звільнити?

Для звільнення працівника через невиконання обов'язків слід застосувати до нього заходи дисциплінарного впливу, витребувати пояснення в письмовій формі щодо вчиненого проступку

  Працівник систематично не виконує свої обов'язки: як його звільнити?

Головне управління Держпраці у Херсонській області зазначає, що п. 3 ч. 1 ст. 40 КЗпПУ передбачена така підстава припинення трудового договору з ініціативи власника або уповноваженого ним органу, як розірвання трудового договору з працівником у разі систематичного невиконання ним без поважних причин обов’язків, покладених на нього трудовим договором або правилами внутрішнього трудового розпорядку, якщо до нього раніше застосовувалися заходи дисциплінарного чи громадського стягнення.

Застосування цієї норми можливе за таких умов:

  • працівником допущено невиконання або неналежне виконання покладених на нього трудових функцій навмисно;
  • зазначене невиконання або неналежне виконання трудових функцій стосується саме трудових обов’язків, визначених трудовим договором;
  • систематичність невиконання обов’язків.

За загальним правилом для звільнення працівника за такою підставою власник або уповноважений ним орган повинен застосувати до працівника заходи дисциплінарного впливу, витребувати у працівника пояснення в письмовій формі стосовно вчиненого проступку.

***

Читайте також: Як звільнити за прогул без негативних наслідків: аналіз судової практики

Джерело: Держпраці у Херсонській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»