• Посилання скопійовано

Роботодавців звільнено від виплати середнього заробітку мобілізованим працівникам

Прийнятим 1 липня законопроектом змінено редакцію ст. 119 КЗпП. З дня набрання чинності цього Закону за мобілізованим має зберігатися тільки місце роботи. Але поки Закон не підписано Президентом та не опубліковано

Роботодавців звільнено від виплати середнього заробітку мобілізованим працівникам

01.07.2022 ВРУ прийняла у ІІ читанні законопроект №7251 «Про внесення змін до деяких законів України щодо оптимізації трудових відносин». Про це ми писали тут.

За підписаним текстом Закону Стефанчуком серед іншого передбачено звільнення роботодавців від обов’язку зберігати середній заробіток за працівниками, яких призвали на військову службу. Роботодавець зберігатиме за ними лише місце роботи та посаду. Відповідні зміни вносяться до ст. 119 КЗпП.

При цьому мобілізованим працівникам виплачуватимуть грошове забезпечення з Держбюджету за Законом України від 20.12.1991 р. №2011-XII «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей». 

Закон набере чинності з дня, що настає за днем його опублікування. 

Станом на 6 липня  Закон ще не підписано та офіційно не оприлюднено. 

***

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»