• Посилання скопійовано

Зміни в е-трудових та скасування №10-ПОІ: прийнято у І читанні законопроєкт

ВРУ прийняла у І читанні законопроєкт №7433 зі змінами до Закону про ЄСВ та інших законів щодо захисту прав фізичних осіб під час воєнного стану та спрощення обліку робочих місць для осіб з інвалідністю

Зміни в е-трудових та скасування №10-ПОІ: прийнято у І читанні законопроєкт

16 серпня ВРУ прийняла за основу законопроєкт №7433 «Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та деяких інших законів України щодо захисту прав фізичних осіб під час воєнного стану та спрощення обліку робочих місць для осіб з інвалідністю. Про це повідомив Железняк у своєму Телеграм-каналі. 

Нагадаємо, що законопроєктом пропонується, зокрема, внести такі зміни:

  1. До частини першої ст. 17 Закону про ЄСВ, зокрема, в частині, що стосується передачі інформації з Державного реєстру на запити Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю інформації.
  2. До частини другої ст. 20 Закону про ЄСВ. За ними, з метою обліку в електронній формі відомостей про трудову діяльність працівника страхувальником або представником страхувальника, якому керівним органом страхувальника делеговані відповідні повноваження, подаються відомості про працівника щодо переміщення з одного структурного підрозділу до іншого, або переведення на іншу постійну посаду або роботу, звільнення, поновлення на роботі, призупинення/відновлення дії трудового договору, а також про присвоєння, зміну або позбавлення рангу, розряду, класу, звання, категорії, складання присяги, стажування, навчання, належності або неналежності осіб, які працюють, забезпечують себе роботою самостійно або навчаються, до членів професійних спілок та інші відомості.  Вказані відомості подаються через вебпортал електронних послуг ПФУ в електронній формі, з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги», у разі їх відсутності в реєстрі застрахованих осіб, а також у разі зміни або уточнення вказаних відомостей.
  3. Для ФОП, в тому числі тих, які обрали спрощену систему оподаткування, осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, членів фермерського господарства, які не сплачували страхові внески в період дії воєнного стану в Україні на підставі пунктів 9-19 – 9-23 розділу VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону про ЄСВ, такий період включаються до страхового стажу та вважається, що страхові суми було сплачено у розмірі мінімального страхового внеску, визначеного законодавством для кожного з таких періодів.

 

 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»