• Посилання скопійовано

Бізнес чекає від влади прийняття закону про критерії бронювання працівників

Бізнес наголосив, що отриманий через подовження бронювань час варто спрямувати на створення прозорого механізму бронювань надалі. Зокрема, слід терміново прийняти законопроєкт №7687

Бізнес чекає від влади прийняття закону про критерії бронювання працівників

7 вересня Кабінет Міністрів України своїм рішенням передбачив можливість подовження на два місяці чинних відстрочок від призову на військову службу для військовозобов’язаних під час мобілізації та на воєнний час. Розповідає EBA.

Йдеться про відстрочки, надані рішеннями Міністерства економіки в березні – квітні, термін дії яких спливає у вересні – жовтні цього року.

Європейська Бізнес Асоціація вітає це рішення та дякує КМУ і, зокрема, Мінекономіки, що пропозицію бізнесу було почуто. Так, найціннішим для успішної та ефективної роботи бізнесу є люди, адже саме завдяки їх професіоналізму та працьовитості навіть в кризовий період бізнес продовжує триматися, працювати, адаптуватись, запускати нові проєкти, тощо. Тож, власне, продовження чинних бронювань – один з інструментів, який дозволить бізнесу продовжити працювати та тримати економічний фронт.

Водночас, спільнота наголошує, що отриманий через подовження бронювань час варто спрямувати та створення працюючого та прозорого механізму бронювань надалі. Зокрема, терміново прийняти законопроєкт №7687 «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час», яким пропонується дозволити бронювання без укладання договорів щодо виконання мобілізаційних завдань. Це є вкрай важливим кроком, оскільки існування мобілізаційний завдань продемонстрували свою неефективність та суттєве сповільнення, а часом і повну зупинку, процесів бронювання. Більше того, протягом цих двох місяців важливо опрацювати та прийняти підзаконні акти, необхідні для його ефективного впровадження. Зі свого боку, бізнес готовий долучатись до відповідних напрацювань, тож щиро сподіваємось на діалог і в даному питанні!

***

Читайте також:

Джерело: Європейська Бізнес Асоціація

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»