• Посилання скопійовано

Штраф за непрацевлаштування осіб з інвалідністю слід прибрати на час війни, - Гетманцев

В умовах воєнного стану відповідальність за утримання осіб з інвалідністю має взяти на себе держава. На цьому наголосив Д. Гетманцев

Штраф за непрацевлаштування осіб з інвалідністю слід прибрати на час війни, - Гетманцев

До сьогодні попри війну на бізнес покладається обов‘язок щодо створення та утримання робочих місць для осіб з інвалідністю. За невиконання — діє штраф. На цьому наголосив голова Податкового комітету ВРУ Гетманцев у своєму Телеграм-каналі. 

"Можна довго дискутувати про необхідність такої норми у мирний час, але безсумнівно під час війни держава повинна звільнити бізнес від виконання цього обов’язку, який фактично є додатковим податком", - зазначив він.

В умовах воєнного стану відповідальність за утримання осіб з інвалідністю має взяти на себе держава.

Гетманцев пообіцяв запропонувати народним депутатам зупинити дію відповідної норми на військовий час. Тож скоріш за все незабаром зʼявиться відповідний законопроєкт. 

Від себе додамо, що Звіт за ф. №10-ПОІ вже скасовано Законом №2682. Про це ми писали тут.

До того ж в ВРУ зареєстровано законопроєкт №5344-1 щодо реформи працевлаштування осіб з інвалідністю. Головною його метою є заміна штрафа за непрацевлаштування та сплату внеску.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»