• Посилання скопійовано

Положення про робочий час і час відпочинку водіїв колісних ТЗ підкоригують

Проєктом наказу Мінінфраструктури пропонується передбачити у п. 1.4 Положення про робочий час і час відпочинку водіїв колісних транспортних засобів новий виняток, на який дія цього Положення не поширюється

Положення про робочий час і час відпочинку водіїв колісних ТЗ підкоригують

СПО профспілок оприлюднило Проєкт наказу Міністерства інфраструктури України «Про внесення змін до Положення про робочий час і час відпочинку водіїв колісних транспортних засобів».

Метою його прийняття проєкту є нормативне закріплення винятків зі загальних правил обліку робочого часу та часу відпочинку водіїв колісних транспортних засобів, які встановлюються для певних категорій транспортних засобів у сфері інфраструктури, за певних об’єктивних обставин та з метою транспонування норм права ЄС, що надають можливість відповідним державам відступати (встановлювати винятки) від загальних норм у національному законодавстві для внутрішніх перевезень.

Проєктом наказу пропонується передбачити у п. 1.4 Положення виняток, на який дія цього Положення не поширюється, а саме щодо перевезення пасажирів чи/та вантажів, які здійснюються транспортними засобами спеціального та спеціалізованого призначення відповідних суб’єктів господарювання, що здійснюють будівництво чи ремонт відповідного об’єкту в радіусі не більше ніж 150 км від об’єкта будівництва (ремонту) за умови наявності у водія первинного документа, що фіксує маршрут руху транспортного засобу, а також при забезпеченні експлуатації дорожніх об'єктів у надзвичайних ситуаціях, за несприятливих погодно-кліматичних умов, у разі деформації та пошкодження елементів дорожніх об'єктів і виникнення інших перешкод у дорожньому русі.

У разі затвердження цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»