• Посилання скопійовано

8 березня перейменувати, а 8 травня – зробити вихідним: новий законопроєкт

У Раді зареєстровано законопроєкт №9009-1. Ним пропонується 8 березня перейменувати на «Міжнародний день захисту прав жінок», а 8 травня зробити святковим замість 9 травня

8 березня перейменувати, а 8 травня – зробити вихідним: новий законопроєкт

28 лютого 2023 року у ВРУ зареєстровано проєкт Закону №9009-1 «Про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо встановлення святкових днів».

Він є альтернативним до законопроєкту №9009, яким запропоновано запровадити такі українські свята: 25 лютого – День української жінки (День українки) – День народження Лесі Українки; 9 березня – Шевченків день – День народження Тараса Шевченка; друга неділя травня – День матері.

На відміну від нього, законопроєктом №9009-1 пропонується уточнити та актуалізувати назви та дати деяких святкових днів відповідно до загальносвітових та європейських культурних традицій. А саме:

  • визначити 8 березня «Міжнародним днем захисту прав жінок»;
  • замість 9 травня «Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (Дня перемоги)» зробити святковим днем 8 травня «День пам’яті та примирення».

У разі затвердження цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»