• Посилання скопійовано

Бронювання працівників: ще одне міністерство затвердило критерії визначення важливих підприємств

Наказом Мінпромисловості затверджено критерії для визначення підприємств у сфері оборонно-промислового комплексу, промисловості, літакобудівній галузі та у сфері космічної діяльності такими, що мають важливе значення для національної економіки

Бронювання працівників: ще одне міністерство затвердило критерії визначення важливих підприємств

27 січня 2023 року КМУ Постановою №76 затвердив:

  • порядок бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобовʼязаних під час дії воєнного стану;
  • порядок та критерії визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. 

Аналіз правил бронювання працівників ми наводили тут. А про правила для критеріїв критично важливих підприємств розповідали тут.

Згодом 2 березня Мінагрополітики затвердило свої критерії, а 8 березня зʼявилися критерії від Мінекономіки. 

 

Наразі ж оприлюднено текст Наказу

Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості від 23 лютого 2023 року №27. Ним затверджено критерії для визначення підприємств, установ і організацій у сфері оборонно-промислового комплексу, промисловості, літакобудівній галузі та у сфері космічної діяльності такими, що мають важливе значення для національної економіки.

Згідно з документом, визначення підприємства таким, що має важливе значення для національної економіки, здійснюється за такими критеріями:

  • перебування підприємства у процесі виконання державного контракту (договору), укладеного ним з держзамовником у сфері оборони, або залучення підприємства на підставі договорів, зокрема зовнішньоекономічних, до виконання такого державного контракту (договору);
  • включення підприємства до електронного реєстру учасників відбору та виконавців державних контрактів (договорів);
  • участь підприємства у реалізації завдань і заходів, передбачених державними цільовими програмами у літакобудівній галузі та у сфері космічної діяльності;
  • підприємство є виробником безпілотних літальних апаратів, безпілотних авіаційних комплексів та/або їх компонентів;
  • підприємство здійснює промислове виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг, які використовуються підприємствами оборонно-промислового комплексу для виготовлення товарів оборонного призначення.

Підприємство може бути визначено таким, що має важливе значення для національної економіки, у разі відповідності одному із вищезазначених критеріїв. 

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Ці критерії запрацювали з 17 березня з дня офіційного опублікування Наказу №27 в "Офіційному віснику".

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»