• Посилання скопійовано

Нові правила працевлаштування осіб з інвалідністю: прийнято за основу законопроєкт

Верховна Рада прийняла у І читанні доопрацьований законопроєкт №5344-д щодо працевлаштування людей з інвалідністю за зразками розвинутих країн

Нові правила працевлаштування осіб з інвалідністю: прийнято за основу законопроєкт

30 травня ВРУ прийняла у І читанні законопроєкт №5344-д про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав осіб з інвалідністю на працю. Про це повідомив Железняк у своєму Телеграм-каналі. 

Зокрема, законопроєкт передбачає збільшення кількості цільових надходжень на соціальний захист людей з інвалідністю.

При цьому роботодавцю пропонуватимуться альтернативні механізми підтримки людей з інвалідністю (на вибір), а саме:

  • облаштовувати робочі місця для осіб з інвалідністю;
  • сплатити цільовий внесок на підтримку їхнього працевлаштування до спеціального фонду державного бюджету (кошти якого витрачатимуться цільово);
  • придбати продукцію/послугу, виготовлену соціальними підприємствами або підприємствами із захищеною зайнятістю (більшість штатних працівників яких мають інвалідність).

На прохання громадських організацій передбачено, що кошти цільового фонду соціального захисту осіб з інвалідністю скеровуватимуться також і на фінансування витрат на їхнє навчання.

При цьому розширюються категорії підприємств, які можуть користуватися фінансовою підтримкою від держави, наприклад підприємства захищеного працевлаштування, які матимуть на меті не отримання прибутку, а забезпечення роботою осіб з важкими формами функціональних обмежень.

Докладний аналіз змін будемо наводити в окремій аналітиці, але вже за фактом прийняття законопроєкту №5344-д у ІІ читанні.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»