• Посилання скопійовано

Чи може жінка під час відпустки для догляду за дитиною працювати за сумісництвом?

Жінка має право працювати і на тому самому, і на іншому підприємстві або вдома. Якщо жінка стає до роботи на іншому підприємстві, то з нею укладається трудовий договір про роботу за сумісництвом

Чи може жінка під час відпустки для догляду за дитиною працювати за сумісництвом?

Чи має право жінка працювати за сумісництвом, якщо за основним місцем роботи вона перебуває у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку?

Північно-Східне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці відповідає, що так. Відповідно до ч. 8 ст. 179 КЗпП за бажанням жінки або осіб, які фактично здійснюють догляд за дитиною, у період перебування їх у відпустці для догляду за дитиною вони можуть працювати на умовах неповного робочого часу або вдома.

При цьому чинним законодавством не встановлено, де саме жінка має право працювати на умовах неповного робочого дня: на підприємстві, з яким вона перебуває у трудових відносинах, чи на іншому підприємстві.

Отже, жінка має право працювати і на тому самому, і на іншому підприємстві або вдома.

Якщо жінка стає до роботи на іншому підприємстві, то з нею укладається трудовий договір про роботу за сумісництвом.

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»