• Посилання скопійовано

Нюанси надання додаткової відпустки під час війни

Можливість оформлення протягом періоду воєнного стану щорічних додаткових, соціальних, навчальних та інших відпусток тривалістю та на умовах, визначених законодавством про відпустки, не обмежується Законом №2136

Нюанси надання додаткової відпустки під час війни

Східне міжрегіональне управління Державної служби України з питань праці зазначає, що відповідно до позиції 77, розділу XXXIII «Загальні професії в усіх галузях господарства» Додатка 1 Списку виробництв, цехів, професій і посад, зайнятість працівників в яких дає право на щорічні додаткові відпустки за роботу зі шкідливими і важкими умовами праці та за особливий характер праці, затвердженим постановою КМУ від 17.11.1997 р. № 1290 (у редакції постанови КМУ від  07.07.2022 р. № 767), правом на щорічну додаткову відпустку за роботу зі шкідливими і важкими умовами праці тривалістю до 4 календарних днів користуються кухарі, які працюють біля плити.

Конкретна тривалість відпустки за роботу зі шкідливими і важкими умовами праці встановлюється колективним чи трудовим договором залежно від результатів атестації робочих місць за умовами праці та часу зайнятості працівника в цих умовах.

Під час воєнного стану діє Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» (далі – Закон № 2136), відповідно до частини 1 статті 12 якого у період дії воєнного стану надання працівнику щорічної основної відпустки за рішенням роботодавця може бути обмежено тривалістю 24 календарні дні за поточний робочий рік.

Можливість оформлення протягом періоду воєнного стану щорічних додаткових, соціальних, навчальних та інших  відпусток тривалістю та на умовах, визначених законодавством про відпустки, не обмежується Законом №2136.

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»