• Посилання скопійовано

Аграріїв, які не виконують нормативи з працевлаштування осіб з інвалідністю, хочуть позбавляти держпідтримки

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №10185, яким пропонується заборонити надавати державну підтримку агровиробникам, які не виконують нормативи з працевлаштування осіб з інвалідністю

Аграріїв, які не виконують нормативи з працевлаштування осіб з інвалідністю,  хочуть позбавляти держпідтримки

24 жовтня 2023 року у ВРУ зареєстровано проєкт Закону №10185 "Про внесення змін до статті 18 Закону України "Про державну підтримку сільського господарства України" щодо стимулювання суб’єктів агропромислового комплексу у створенні робочих місць для осіб з інвалідністю, в тому числі внаслідок війни". 

Законопроєкт спрямований на стимулювання дотримання суб’єктами агропромислового комплексу вимог щодо дотримання кількості робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю, у 4% середньооблікової чисельності штатних працівників, з урахуванням зростання загальної кількості осіб з інвалідністю, в тому числі внаслідок війни.

Ним передбачено, що з моменту запровадження правового режиму воєнного стану та протягом трьох років з дня його припинення або скасування отримувачем державної підтримки на поточний рік не може бути суб’єкт агропромислового комплексу, на якого накладалися адміністративно-господарські санкції за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю за попередній рік, відповідно до Закону  «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні».

У разі прийняття Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»