• Посилання скопійовано

Неповний робочий день для осіб з інвалідністю: розʼяснення від Держпраці

Якщо у рекомендаціях МСЕК зазначено, що особа з інвалідністю може працювати за своєю посадою на умовах скороченого робочого дня, роботодавець на прохання працівника зобов’язаний встановити йому неповний робочий час

Неповний робочий день для осіб з інвалідністю: розʼяснення від Держпраці

Посадовці управління інспекційної діяльності у Запорізькій області взяли участь в інформаційному семінарі для безробітних осіб з інвалідністю, який відбувся в Запорізькій філії Запорізького обласного центру зайнятості. Серед іншого увагу було приділено додатковим гарантіям для таких осіб, визначеним у Кодексі законів про працю України. Зокрема, ст. 172 передбачає, що особі з інвалідністю за бажанням або за вимогами індивідуальної програми реабілітації можуть встановлюватися режим роботи на умовах неповного робочого дня чи робочого тижня та пільгові умови праці.

Якщо у рекомендаціях МСЕК зазначено, що особа з інвалідністю може працювати за своєю посадою на умовах скороченого робочого дня, роботодавець на прохання працівника зобов’язаний встановити йому неповний робочий час. Для цього працівник подає заяву про встановлення неповного робочого часу, а роботодавець видає відповідний наказ. Якщо працівник не погоджується на переведення його на неповний робочий день, роботодавець не має права встановлювати його в односторонньому порядку.

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»