• Посилання скопійовано

Чи є право на щорічну відпустку під час призупинення трудових відносин?

Законодавчі акти не встановлюють вимоги поновити дію трудового договору або інші особливі умови щодо процедури надання працівникам, із якими призупинено дію трудових договорів, щорічних відпусток

Чи є право на щорічну відпустку під час призупинення трудових відносин?

Управління інспекційної діяльності у Запорізькій області Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці роз’яснило, що основною умовою для надання відпустки працівнику є його перебування в трудових відносинах. 

Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» не містить обмежень і заборон для сторін трудового договору щодо надання щорічних оплачуваних відпусток під час призупинення дії трудового договору. Законодавчі акти не встановлюють вимоги поновити дію трудового договору або інші особливі умови щодо процедури надання працівникам, із якими призупинено дію трудових договорів, щорічних відпусток.

Отже, роботодавець має право надати працівнику за його заявою або відповідно до графіка щорічну відпустку. Водночас ст. 12 згаданого закону дозволяє роботодавцеві в період дії воєнного стану обмежити своїм рішенням тривалість наданої працівнику щорічної основної відпустки 24 календарними днями за поточний робочий рік.

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»