• Посилання скопійовано

Уряд вирішив долю списків щодо бронювання, наданих до Генштабу до 10 травня

Бронювання військовозобов’язаних за списками, які надійшли на погодження до Генерального штабу Збройних Сил до 10 травня 2024 р., здійснюється за зазначеними списками, погодженими Генштабом

Уряд вирішив долю списків щодо бронювання, наданих до Генштабу до 10 травня

В окремій новині ми вже писали, що з 10 травня діють зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану щодо покладення на Міноборони повноважень, які раніше були покладені на Генштаб ЗСУ. Їх затверджено Постановою №520.

Потім було розʼяснення Мінекономіки, за яким прийняття рішення про бронювання військовозобов’язаних здійснюватиметься виключно за результатами перевірки списків щодо повноти їх заповнення, наявності обґрунтувань та погодження Міноборони. Й тоді ми підкреслювали, що залишається невирішеним доля списків, які було подано до Генштабу, а Мінекономіки щодо них рішення не прийняло.

І ось 24 травня на черговому засіданні КМУ новою Постановою №592 було внесено зміни до постанови КМУ №520.

Нею установлено, що бронювання військовозобов’язаних за списками, які пропонуються до бронювання на період мобілізації та на воєнний час, які надійшли на погодження до Генерального штабу Збройних Сил до 10 травня 2024 р., здійснюється за зазначеними списками, погодженими Генеральним штабом Збройних Сил. Це уточнення почало діяти з 25 травня, з дня офіційного опублікування Постанови №592.

Подробиці від Мінекономіки

«Змінами до постанови №76 від 8 травня Уряд передав функції перевірки списків на бронювання, яку раніше здійснював Генштаб, Міністерству оборони України. Водночас на момент ухвалення рішення на перевірці Генштабу перебували  списки, оформлені та подані раніше. Щоб не сповільнювати процес бронювання, Кабінет Міністрів підтримав рішення, яке дозволяє Генштабу завершити опрацювання таких списків. Рішення Генштабу щодо таких погоджень буде чинним, на його підставі здійснюватиметься бронювання військовозобов’язаних. Органам, що подавали списки, не потрібно повторно розпочинати процес, подаючи їх до Міноборони. Це разове рішення й, акцентую, стосується лише списків на погодження, які надійшли до Генштабу до 10 травня», - пояснив заступник Міністра економіки Ігор Фоменко.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»