• Посилання скопійовано

У I півріччі 2025 року Кабмін розгляне можливість підвищити мінзарплату та прожитковий мінімум

У проєкті Держбюджету-2025 Кабміну доручено розглянути питання можливості підвищення розмірів прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати за підсумками виконання бюджету у першому півріччі 2025 року

У I півріччі 2025 року Кабмін розгляне можливість підвищити мінзарплату та прожитковий мінімум

Нагадаємо, що проєктом Держбюджету-2025 передбачено, що соціальні стандарти, зокрема мінімальна заробітна плата та прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться на рівні грудня 2024 року. Тобто:

  • мінімальна зарплата: у місячному розмірі —  8000 грн; у погодинному розмірі — 48 грн.
  • прожитковий мінімум для працездатних осіб – 3028 гривень.

Більше про це ми писали тут.

Проте звертаємо увагу, що у "Прикінцевих положеннях" проєкту Держбюджету Кабміну доручено у разі позитивної динаміки зміни прогнозних макропоказників економічного і соціального розвитку України за підсумками виконання Державного бюджету у першому півріччі 2025 року та з урахуванням можливостей ресурсної частини державного бюджету розглянути питання щодо можливості підвищення розмірів прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати.

***

Читайте також:

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»