• Посилання скопійовано

Рада відмовилася запровадити мораторій на нарахування пені за комунальні борги

Верховна Рада провалила законопроект про запровадження мораторію на нарахування і стягнення з громадян України пені у разі несвоєчасного здійснення платежів за житлово-комунальні послуги.

Рада відмовилася запровадити мораторій на нарахування пені за комунальні борги. За відповідне рішення проголосував лише 141 народний депутат. Документом, зокрема, пропонувалося встановити заборону на нарахування за розрахунками з 1 січня 2012 року і стягнення з громадян України пені у разі несвоєчасного здійснення платежів із квартплати і плати за житлово-комунальні послуги (водотеплогазопостачання, послуги водовідведення, електроенергії, вивезення побутового сміття). Ця заборона мала б існувати доти, доки Кабмін не усуне існуючі заборгованості з виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших грошових виплат населенню. Водночас пропонувалося списати суму несплаченої пені за несвоєчасне здійснення платежів із квартплати та платі за житлово-комунальні послуги, нараховану громадянам України на суму заборгованості, що виникла з 1 січня 2011 року.

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»