• Посилання скопійовано

Матзабезпечення працівників ліквідованих підприємств та організацій

Постанова ФСС з ТВП від 03.04.2012 р. №16 «Про затвердження Порядку надання матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності застрахованим особам у разі ліквідації (реорганізації) підприємства, установи, організації, припинення підприємницької діяльності фізичної особи — підприємця, що має найманих працівників», набере чинності з дня опублікування

ФСС з ТВП затвердив порядок надання матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності застрахованим особам у разі ліквідації (реорганізації) підприємства, установи, організації, припинення підприємницької діяльності фізичної особи — підприємця, що має найманих працівників.

Порядок визначає умови надання Фондом матеріального забезпечення застрахованим особам у разі ліквідації (реорганізації) підприємства, установи, організації, припинення підприємницької діяльності фізичної особи — підприємця, що має найманих працівників, та відсутності правонаступника за страховими випадками, які настали до їх ліквідації (реорганізації), у період роботи застрахованих осіб відповідно до абз. 2 ч. 1 ст. 50 Закону «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» за видами матеріального забезпечення:

— допомога з тимчасової непрацездатності (включаючи догляд за хворою дитиною);

— допомога по вагітності та пологах;

— допомога на поховання (крім поховання пенсіонерів, безробітних та осіб, які померли від нещасного випадку на виробництві).

Призначення і виплата матеріального забезпечення здійснюються районними, міжрайонними, міськими виконавчими дирекціями відділень Фонду за місцем обліку ліквідованого підприємства, установи, організації чи припинення підприємницької діяльності фізичної особи — підприємця, що має найманих працівників, як страхувальника на підставі наказу керівника робочого органу Фонду.

Підстави для призначення допомоги:

— з тимчасової непрацездатності, з вагітності та пологів — виданий у встановленому порядку листок непрацездатності;

— на поховання застрахованої особи призначається члену її сім’ї або особі, яка здійснила поховання, на підставі свідоцтва про смерть, виданого органом держреєстрації актів цивільного стану, та витягу з Держреєстру актів цивільного стану громадян про смерть для отримання допомоги на поховання (у разі реєстрації смерті виконавчим органом сільської, селищної, міської ради — довідки).

— на поховання члена сім’ї, який перебував на утриманні застрахованої особи, призначається застрахованій особі на підставі документів, визначених у попередньому пункті;

— на поховання застрахованої особи або члена її сім’ї надається юрособі або фізособі, яка здійснила поховання, на підставі документів, зазначених у попередньому пункті, а також документів про підтвердження здійснення одержувачами допомоги такого поховання.

На підставі наданих застрахованою особою (або одержувачем допомоги) документів робочі органи Фонду протягом 10 днів з дня їх отримання призначають матеріальне забезпечення та виплачують його протягом 10 днів з дня його призначення шляхом перерахування коштів на поточний рахунок застрахованої особи (одержувача допомоги).

 

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»