• Посилання скопійовано

Затверджено порядок перетворення державного унітарного комерційного підприємства на АТ

Постанова КМУ від 29.08.2012 р. №802 «Про затвердження Порядку перетворення державного унітарного комерційного підприємства в акціонерне товариство»

Кабмін затвердив Порядок перетворення державного унітарного комерційного підприємства в акціонерне товариство (Постанова КМУ від 29.08.2012 р. №802), який визначає механізм перетворення державних унітарних комерційних підприємств на акціонерні товариства, 100% акцій яких належить державі.
Засновниками акціонерних товариств, що утворюються шляхом перетворення, є суб'єкти управління об'єктами державної власності. Засновники приймають рішення про перетворення підприємств, які належать до сфери їхнього управління. У разі коли підприємство включено до переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, але можуть бути корпоратизовані, або тих, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави, зазначене рішення погоджується з КМУ.
Акціонерне товариство є правонаступником підприємства з дня його держреєстрації.
Організаційне забезпечення процесу перетворення підприємства здійснює комісія, яка утворюється засновником у двотижневий строк з дня прийняття рішення про перетворення підприємства. Кількісний склад комісії становить не менше 5 членів. До її складу включається по одному представнику від засновника, Фонду держмайна, місцевої держадміністрації, а також органу управління та представницького органу трудового колективу підприємства. Ці органи у п'ятиденний строк з дня одержання від засновника повідомлення про утворення комісії делегують до її складу своїх представників.
За результатами засідання комісії складається протокол, який оформляється протягом 3-х днів та підписується головою комісії.
Комісія має право залучати до своєї роботи експертів, аудиторів, консультантів та інших фахівців, оплата послуг яких здійснюється за рахунок підприємства.
Комісія у тримісячний строк з дня затвердження її складу подає засновнику акт оцінки цілісного майнового комплексу підприємства, проект статуту акціонерного товариства і за потреби проект плану реструктуризації.
Комісія припиняє свою роботу з дня держреєстрації акціонерного товариства.

Автор: Хоміцка Маріанна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»