• Посилання скопійовано

Обслуговування коштів Фонду соцстраху здійснюється органами Держказначейства

Затверджено порядок казначейського обслуговування операцій, пов'язаних з використанням коштів Фонду соцстраху

Обслуговування коштів Фонду соцстраху здійснюється органами Держказначейства

Міндоходів спільно з Фондом соцстраху затвердили Порядок казначейського обслуговування операцій, пов'язаних з використанням коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України.

Так, обслуговування коштів Фонду здійснюється органами Державної казначейської служби України відповідно до законодавства.

У процесі казначейського обслуговування операцій, пов'язаних з використанням коштів Фонду, може застосовуватися система дистанційного обслуговування "Клієнт казначейства - Казначейство" з використанням засобів криптографічного захисту інформації Державної казначейської служби.

Виконавчій дирекції Фонду та її робочим органам в органах Казначейства відкриваються небюджетні рахунки за балансовим рахунком 3717 "Рахунки державних позабюджетних фондів".

Для зарахування коштів Фонду в Казначействі України відкриваються відповідні рахунки.

У першочерговому порядку здійснюються платежі за видами страхових виплат та страхових витрат на медичну та соціальну допомогу потерпілим та особам, які мають на це право, визначених статтею 28 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності", на оплату праці, нарахування на заробітну плату, оплату комунальних послуг та енергоносіїв, комісійну винагороду банкам за здійснення страхових виплат, страхових витрат на медичну та соціальну допомогу та витрат з оплати праці.

З метою здійснення зазначених платежів виконавча дирекція Фонду та її робочі органи подають до органів Казначейства реєстри платіжних доручень, в яких зазначається: "Підлягає виконанню в першочерговому порядку" (Наказ Мінфіну від18.12.2013 р. №1110, Постанова ФСС НВ від 18.12.2013 р. №14).

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»