• Посилання скопійовано

Індексація стипендії здійснюється з місяця її призначення

Базовим місяцем при проведенні індексації вважається місяць, в якому відбувається підвищення розміру стипендії

Індексація стипендії здійснюється з місяця її призначення

Мінсоцполітики зазначило: у разі коли студента зараховано до навчального закладу і йому призначена стипендія, обчислення індексу споживчих цін для індексації його стипендії здійснюється з місяця призначення стипендії. 

Так, у випадку якщо студент був зарахований на 1 курс до ВНЗ з вересня 2013 року і йому призначена стипендія з вересня 2013 року, то для проведення індексації індекс споживчих цін має розраховуватись з вересня 2013 року.

Якщо студент не втратив права на отримання стипендії, то у лютому 2014 року розмір його стипендії мав індексуватись на величину приросту індексу споживчих цін 1,1 %. Цей індекс також зберігається для індексації стипендії у березні та квітні 2014 року.

В іншому випадку, коли студент, зарахований на навчання у вересні 2013 року, отримував стипендію у I семестрі, а в II семестрі став отримувати підвищену стипендію за успішність, при проведенні індексації його стипендії індекс споживчих цін також розраховується з вересня 2013 року. Право на індексацію стипендії також відбувається у лютому 2014 року на 1,1 % (Лист Мінсоцполітики від 24.04.2014 р. №55/10/136-14).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»