• Посилання скопійовано

Порядок перепідготовки безробітних зазнав змін

Мінсоцполітики та Міносвіти затвердили зміни до Порядку професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних

Порядок перепідготовки безробітних зазнав змін

Мінсоцполітики та Міносвіти спільним наказом від 23.05.2014 року № 316/635 затвердили Зміни до Порядку професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних.

Отож, у разі направлення безробітного на професійне навчання до навчального закладу, що розташований не за місцем реєстрації його як безробітного та/або не за місцем реєстрації його місця проживання чи перебування, такий безробітний забезпечується місцем проживання на період навчання. Йому видається направлення на проживання та компенсуються витрати на проїзд до місця навчання й у зворотному напрямку за добу до початку навчання та за добу, що настає після закінчення навчання.

У разі направлення безробітного на професійне навчання йому компенсуються витрати на проїзд до місця навчання та у зворотному напрямку за кожен день навчання.

Безробітному компенсуються витрати на проїзд транспортом загального користування (в тому числі міським) (крім таксі) на підставі квитків або довідки транспортного підприємства про вартість проїзду при відсутності квитків, табеля відвідування занять безробітним, маршрутного листа, та у разі компенсації проїзду до місця проходження виробничого навчання (практики) відповідно до витягу з наказу навчального закладу про направлення його на виробниче навчання (практику).

Про період професійного навчання безробітного навчальним закладом вноситься запис до його трудової книжки (за наявності) або видається довідка.

Безробітним, які проходили професійне навчання за рахунок коштів Фонду, повторне направлення на перепідготовку може бути здійснено лише через 6 місяців перебування в статусі зареєстрованого безробітного в територіальному органі після закінчення попереднього навчання, а на підвищення кваліфікації - через 3 місяці.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»