• Посилання скопійовано

Зміна класу професійного ризику виробництва: ключові моменти

ДФСУ роз’яснила порядок зміни класу професійного ризику виробництва страхувальника за попередні періоди

Зміна класу професійного ризику виробництва: ключові моменти

ДФСУ у листі від 28.10.2014 р. № 8668/7/99-99-11-17 нагадала, що порядок визначення класу професійного ризику виробництва за видами економічної діяльності (розподіл видів економічної діяльності за класами професійного ризику виробництва здійснюється за кодами згідно з ДК 009:2010) затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.2012 р. № 237.

У разі незгоди зі встановленим класом професійного ризику виробництва платник єдиного внеску протягом 10 робочих днів після отримання виписки з Єдиного держреєстру узгоджує клас професійного ризику виробництва з робочим органом виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків.

Робочий орган виконавчої дирекції Фонду соцстрахування від нещасних випадків за заявою, отриманою від платника єдиного внеску, у разі необхідності приймає рішення про віднесення його до нового класу професійного ризику виробництва та не пізніше наступного робочого дня направляє фіскальному органу повідомлення про зміну класу.

У разі зміни виду економічної діяльності підприємства Фонд соціального страхування від нещасних випадків відповідно змінює належність цього підприємства до класу професійного ризику виробництва. Зміна класу професійного ризику здійснюється один раз на рік за результатами роботи страхувальника за минулий календарний рік. Новий клас професійного ризику встановлюється з початку поточного року.

Тому у разі отримання від фіскального органу відомостей про внесення змін до відомостей про страхувальника, які стосуються зміни основного виду економічної діяльності, робочий орган виконавчої дирекції Фонду соцстрахування від нещасних випадків у разі необхідності проводить перевірку достовірності поданих страхувальником відомостей про види економічної діяльності (у тому числі основний) та приймає рішення про віднесення страхувальника до нового класу професійного ризику виробництва.

У разі зміни класу професійного ризику виробництва страхувальника в тому числі за минулі періоди робочий орган виконавчої дирекції Фонду надсилає фіскальному органу повідомлення про зміну класу професійного ризику виробництва.

На підставі отриманого повідомлення до реєстру страхувальників вносяться відповідні зміни.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»