• Посилання скопійовано

Держгірпромнагляд про розслідування нещасних випадків на виробництві

Держгірпромнагляд надає для врахування в роботі пропозиції щодо здійснення контролю під час проведення спеціальних розслідувань нещасних випадків на виробництві

Держгірпромнагляд про розслідування нещасних випадків на виробництві

З метою забезпечення об'єктивного розслідування нещасних випадків на виробництві та для запобігання подібним випадкам шляхом розроблення вичерпного плану заходів, Держгірпромнагляд України у листі від 30.01.2015 р. №514/0/5-10/6/15 пропонує застосувати наступні важелі реагування:

1. Невідкладно після утворення спеціальної комісії направити лист до органу досудового розслідування, яким внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення, передбаченого статтями 271 - 273 Кримінального кодексу України, для інформування про початок роботи спеціальної комісії, надання (у разі необхідності) відповідних матеріалів і висновків, та з обґрунтованим клопотанням про винесення постанови про призначення позапланової перевірки на підприємстві, де стався нещасний випадок під час здійснення слідчим процесуальних дій.

2. У разі винесення органом досудового розслідування такої постанови, забезпечити організацію та проведення відповідної перевірки в установленому законодавством порядку, як такої, що здійснюється без дозволу Кабінету Міністрів України відповідно до положень Постанови № 408.

3. На підставі акта перевірки у разі виявлення порушень, що потребують заборони чи обмеження виконання робіт (виробництва) або експлуатації обладнання (устаткування), звернутися з відповідним позовом до адміністративного суду.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»