• Посилання скопійовано

Працівника госпіталізовано в кінці робочого дня: оплата лікарняного

Листок непрацездатності у разі захворювання, травми, у тому числі і побутової, видається в день установлення непрацездатності, крім випадків лікування в стаціонарі

Працівника госпіталізовано в кінці робочого дня: оплата лікарняного

ФСС з ТВП у листі від 02.02.2015 р. №5.2-32-254 нагадало, що допомога по тимчасовій непрацездатності надається застрахованій особі у формі матеріального забезпечення, яке повністю або частково компенсує втрату зарплати.

Листок непрацездатності у разі захворювання, травми, у тому числі і побутової, видається в день установлення непрацездатності, крім випадків лікування в стаціонарі. Особам, які звернулися за медичною допомогою і визнані непрацездатними по завершенні робочого дня, листок непрацездатності може видаватися, за їх згодою, з наступного календарного дня.

Тобто якщо тимчасова непрацездатність у застрахованої особи настала (з 19 по 26 листопада 2014 року) після закінчення робочого дня і вона не скористалося своїм правом на отримання листка непрацездатності з наступного календарного дня, то перші п'ять календарних днів тимчасової непрацездатності необхідно відраховувати з 19.11.2014 р. але в зв'язку з тим що за відпрацьований день (19.11.2014 р.) застрахована особа отримала заробітну плату, то за рахунок коштів роботодавця оплачуються 4 календарних дні з 20.11.2014 р. по 23.11.2014 р., а наступні дні тимчасової непрацездатності з 24.11.2014 р. по 26.11.2014 р. оплачуються за рахунок коштів Фонду.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»