• Посилання скопійовано

Особи з інвалідністю можуть самостійно обирати санаторно-курортний заклад для лікування

У разі самостійного придбання потерпілим путівки, Фонд соцстраху компенсує її вартість у розмірі, що не перевищує граничні розміри витрат, встановлені ФСС

У Фонді соцтраху нагадують, що з 2017 року санаторно-курортне лікування потерпілих на виробництві здійснюється за адресним механізмом. Зокрема, відповідно до нового порядку особи з інвалідністю мають право самостійного вибору санаторно-курортного закладу для проходження лікування. Також після переходу на адресність кількість закладів, у яких потерпілі проходять лікування, зросла у понад три рази.

У разі самостійного придбання потерпілим путівки, Фонд компенсує її вартість у розмірі, що не перевищує граничні розміри витрат, встановлені правлінням ФССУ.

Періодичність отримання санаторно-курортного лікування за кошти ФСС:

  • особи з інвалідністю І групи – щороку;
  • особи з інвалідністю ІІ групи – один раз на два роки або щороку на підставі індивідуальної програми реабілітації (ІПР);
  • особи з інвалідністю ІІІ групи – один раз на три роки, один раз на два або щороку на підставі ІПР.

У разі необхідності супроводу особи з інвалідністю до санаторно-курортного закладу, якщо така потреба визначена висновком МСЕК, Фонд фінансує витрати на перебування (проживання, харчування, витрати на проїзд) супроводжуючої особи на весь період санаторно-курортного лікування особи з інвалідністю.

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»