• Посилання скопійовано

Повний перехід на е-лікарняні через війну відтерміновано до 1 січня 2023 року

Таким чином, МОЗ дозволило видавати паперові лікарняні до кінця 2022 року

Повний перехід на е-лікарняні через війну відтерміновано до 1 січня 2023 року

МОЗ наказом від 25.03.2022 р. №522 (зареєстрований у Мін'юсті 01.04.2022 р. за №375/37711) внесло зміни до свого наказу від 01.06.2021 р. №1066, якими відтермінувало з 1 травня 2022 року по 1 січня 2023 року повний перехід на електронні лікарняні.

Таким чином,  паперові лікарняні будуть видавати до 1 січня 2023 року у разі:

1) продовження та закриття листків непрацездатності, що були видані особам до 1 жовтня 2021 року;

2) спливу строку, протягом якого лікуючий лікар може внести зміни до медичного висновку про тимчасову непрацездатність в Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров'я. У такому випадку рішення про видачу листка непрацездатності приймає лікарсько-консультативна комісія закладу охорони здоров'я, а за її відсутності керівник закладу;

3) застрахованій особі протягом двох місяців з дня народження дитини, зазначеного у свідоцтві про народження дитини - на підставі цього свідоцтва та рішення суду про усиновлення дитини;

4) виникнення технічних проблем (помилок) щодо передачі даних між Електронним реєстром листків непрацездатності та Реєстром медичних висновків в електронній системі охорони здоров'я, які призводять до неможливості формування електронного листка непрацездатності в Електронному реєстрі більше ніж протягом семи днів з дати створення медичного висновку про тимчасову непрацездатність - до усунення таких проблем (помилок).

5) зупинення у встановленому порядку в умовах воєнного стану доступу користувачів електронної системи охорони здоров’я до центральної бази даних електронної системи охорони здоров’я.

Також уточнено, що в період дії воєнного стану та протягом трьох місяців після його припинення чи скасування у разі відсутності у закладі охорони здоров'я бланків листків непрацездатності та неможливості їх отримання дозволяється за рішенням керівника закладу охорони здоров'я видача листків непрацездатності, роздрукованих на білому аркуші паперу за формою, затвердженою Наказом №532/274/136-ос/1406. При цьому у рядку, де вказується серія бланку, зазначається ЄДРПОУ закладу охорони здоров'я, а де номер бланка – порядковий номер запису у Журналі  реєстрації листків непрацездатності.

Такий листок непрацездатності вважається документом, що підтверджує факт тимчасової непрацездатності та прирівнюється до листка непрацездатності, виданого на бланку.

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Станом на 08.04.2022 р. не опублікований.

Також про зміни, передбачені цим наказом, читайте у роз'ясненні ФССУ.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»