• Посилання скопійовано

З 30 квітня діє Закон про нові правила індексації пенсії

Підписаний та опублікований Закон забезпечує щорічну індексацію пенсій для всіх категорій пенсіонерів з урахуванням показників інфляції та росту середньої заробітної плати

З 30 квітня діє Закон про нові правила індексації пенсії

Міністерство соціальної політики вітає підписання Президентом України Володимиром Зеленським Закону щодо удосконалення пенсійного законодавства, розробленого Мінсоцполітики.

«Сьогодні Президент підписав Закон, який забезпечує щорічну індексацію пенсій для всіх категорій пенсіонерів з урахуванням показників інфляції та росту середньої заробітної плати. Також повертається дата щорічної індексації - 1 березня. Вона тепер зафіксована в законі, і не буде коригуватись щороку вручну політиками.

Цей закон про справедливість, бо він поширює єдині правила індексації на всі пенсії.

З урахуванням проблем, з якими люди передпенсійного віку зіштовхуються при працевлаштуванні, закон дозволяє достроково призначати пенсії, за півтора роки до досягнення пенсійного віку, тим людям, у яких є повний страховий стаж, і трудовий договір з якими розірвано у зв’язку зі скороченням штату, ліквідацією підприємства.

А ще відтепер достроково призначатимуться пенсії матерям і батькам дітей, хворих на тяжкі, рідкісні захворювання, яким не встановлено інвалідність», - прокоментувала Марина Лазебна.

 

Від редакції: Із Законом можна ознайомитися тут. Його було опубліковано в Голосі України 29 квітня. Відповідно він почав діяти з 30 квітня.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»