• Посилання скопійовано

Повідомлення про прийняття на роботу: куди подавати раніше - до ТЦК чи до ДПС?

Нині роботодавці повідомляють про прийняття на роботу одразу дві інстанції - ДПС і ТЦК. Але ДПС треба повідомляти раніше, особливо щодо молодих спеціалістів

Повідомлення про прийняття на роботу: куди подавати раніше - до ТЦК чи до ДПС?

Пенсійний фонд України розповідає, як кадровику підприємства виконати вимогу щодо подання інформації про працевлаштування працівника на наступний день після його прийняття, якщо це молодий спеціаліст й інформація про нього відсутня в Реєстрі застрахованих осіб.

У разі працевлаштування нового працівника роботодавець ще до початку роботи повинен подати до територіального органу Державної податкової служби за місцем обліку як платника єдиного внеску повідомлення про прийняття працівника на роботу або про укладення гіг-контракту (постанова КМУ від 17.06.2015 №413 «Про порядок повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу / укладення гіг-контракту»).

У такому випадку на момент подання відомостей про трудові відносини відповідно до Постанови КМУ від 05.06.2024 №650 «Деякі питання бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану» через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України інформація про працівника вже буде наявна в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, тобто подати дані у визначені законодавством строки ви зможете.

***

Читайте також: Чи потрібно подавати до ДПС повідомлення про практиканта?

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»