• Посилання скопійовано

Кабмін підвищив стипендії студентам - на 6 грн

На засіданні Кабінету міністрів України, сьогодні 25 липня, було ухвалено рішення про підвищення базового рівня стипендій для студентів на 6 грн. Про це журналістам повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, передає кореспондент РБК-Україна

За його словами це вирішило проблему, яка існує з 2008 р., коли студентам вузів III-IV рівнів акредитації, які тільки вступили, не перераховували стипендії відповідно до рівня інфляції, а залишали їх на базовому рівні 724 грн: "Зараз ухвалено рішення збільшити базовий рівень, стипендії практично залишаться на місці, але все ж вони піднімуться до 730 грн, а було 724 грн. Незначно, але ті проблеми, коли прийнятим студентам було вирішено давати лише базові стипендії без перерахунку на інфляцію, зараз це вирішено", - сказав Тігіпко.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту спростувало інформацію про те, що доходи студентів істотно зменшаться у зв'язку із затвердженням Кабінетом міністрів України змін до порядку індексації стипендії, яка з'явилася в низці ЗМІ.

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»