• Посилання скопійовано

Рада відмовилася знизити пенсійний вік для жінок з 60 до 55 років

Верховна Рада сьогодні, 2 квітня, відмовилася знизити пенсійний вік для жінок з 60 до 55 років за умови наявності страхового стажу не менш як 15 років

Рада відмовилася знизити пенсійний вік для жінок з 60 до 55 років

За відповідний проект закону №1063 у першому читанні проголосували 220 депутатів за мінімально необхідних 226.

За ухвалення проекту проголосували 11 депутатів від фракції Партії регіонів, 91 - від фракції ВО "Батьківщина", 38 - від УДАРу, 36 - від фракції ВО "Свобода", 31 - Комуністичної партії і 13 позафракційних депутатів.

Законопроектом фактично пропонувалося скасувати деякі положення пенсійної реформи.

Зокрема пропонувалося скасувати підвищення страхового стажу для отримання мінімальної пенсії за віком до 35 років для чоловіків і 30 років - для жінок і відновити обсяг мінімального стажу, який враховувався перед прийняттям пенсійної реформи - 25 років для чоловіків і 20 років для жінок.

Крім того, пропонувалося визначити, що для нарахування пенсії повинна застосовуватися середня заробітна плата за 1 календарний рік, що передує зверненню за призначенням пенсії.

Зазначимо, що чинною нормою законодавства передбачено застосування середньої зарплати за 3 роки, що передують зверненню за призначенням пенсії.

На думку авторів законопроекту - депутатів від фракції КПУ Петра Симоненка, Адама Мартинюка, Валентина Матвєєва і Петра Цибенка, - положення пенсійної реформи порушують вимоги статті 22 Конституції, яка передбачає, що при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинного законодавства не допускається звуження змісту та обсягу прав і свобод.

Нагадаємо, з 1 жовтня 2011 року набула чинності пенсійна реформа, що передбачає, зокрема, підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років із щорічним його збільшенням на 6 місяців, починаючи з 1 вересня.

Джерело: «Українські Новини»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»