• Посилання скопійовано

В Україні гряде підвищення пенсій: якими будуть надбавки?

Розмір доплат буде залежати від рівня зарплат та інфляції

В Україні гряде підвищення пенсій: якими будуть надбавки?

Українцям обіцяють знову підвищити пенсії. Як заявили в Міністерстві соціальної політики, пенсії в 2019 році повинні збільшитися на 10-15%, - повідомляє прес-служба «Сьогодні».

Розраховувати на підвищення можуть 3 мільйони українців. Перш за все - пенсіонери, які мають великий трудовий стаж, але отримували невелику зарплату. Йдеться про колишніх бюджетників і колгоспників.

За словами міністра соцполітики Андрія Реви, розмір доплат буде залежати від рівня зарплат і інфляції. Наприклад, якщо людина отримує пенсію в 6000 гривень, то сума доплати складе 900 гривень. Якщо зараз пенсія становить 1500 гривень, додасться всього 225 гривень.

Нагадаємо, нещодавно Міністерство соціальної політики спростувало чутки про те, що начебто після проведення пенсійної реформи працюючим пенсіонерам доведеться обирати між пенсією та заробітною платою. З огляду на це, Мінсоцполітики наголосило, що проведена пенсійна реформа не передбачає необхідності вибору між пенсією та зарплатою для працюючих пенсіонерів, а отже - працюючим пенсіонерам збережуть виплати. Докладніше про це читайте тут>>

***

Читайте також:

Усі новини на тему>>

Джерело: Сьогодні

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»