• Посилання скопійовано

Затверджено форму довідки для зарахування військової служби до страхового стажу за 2004-2006 роки

Крім форми довідки, Пенсійний фонд також затвердив Порядок розрахунку сум грошового забезпечення, якщо документи про його нарахування та про сплачені страхові внески зберігаються на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, АР Крим та міста Севастополя або знищено

Затверджено форму довідки для зарахування військової служби до страхового стажу за 2004-2006 роки

Пенсійний фонд постановою від 04.02.2021 р. №3-1 (зареєстрована в Мін'юсті 07.04.2021 р. за №463/36085) затвердив:

  • форму довідки про нараховані суми грошового забезпечення та про сплачені страхові внески;
  • Порядок розрахунку сум грошового забезпечення, якщо документи про його нарахування та про сплачені страхові внески зберігаються на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та міста Севастополя або знищено.

Цей Порядок встановлює механізм розрахунку сум грошового забезпечення за періоди служби з 1 січня 2004 року по 31 грудня 2006 року при призначенні пенсії (переведенні на пенсію) військовослужбовцям (крім військовослужбовців строкової військової служби), особам начальницького і рядового складу (членам їх сімей - у разі призначення пенсії у зв'язку з втратою годувальника), за місяці, за які індивідуальні відомості про застраховану особу в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування та інформація ДПСУ з податкового розрахунку сум доходу відсутні, а документи про нарахування грошового забезпечення та про сплачені страхові внески зберігаються на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, АР Крим та міста Севастополя, знищені у зв'язку із стихійним лихом, аваріями, катастрофами або з інших незалежних від застрахованої особи обставин.

Якщо документи про нараховані суми грошового забезпечення та про сплачені страхові внески зберігаються на тимчасово окупованих територіях, знищені у зв'язку із стихійним лихом, аваріями, катастрофами або з інших незалежних від застрахованої особи обставин, розрахунок грошового забезпечення для обчислення пенсії здійснюється військовою частиною чи органом, який виплачує (виплачував) грошове забезпечення.

Довідка про нараховані суми грошового забезпечення та про сплачені страхові внески видається за зверненням особи, якій призначається пенсія. Видає її військова частина чи орган, який виплачує (виплачував) грошове забезпечення, у разі відсутності в реєстрі застрахованих осіб відомостей щодо грошового забезпечення. 

Ця постанова набере чинності з дня її офіційного опублікування. Станом на 15.04.2021 р. не опублікована.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»