• Посилання скопійовано

Пенсії індексують з 1 березня: рішення Уряду

Планова індексація пенсій з 1 березня торкнеться понад 10 млн українців. Вперше пенсії індексують для військових

Пенсії індексують з 1 березня: рішення Уряду

Планова індексація пенсій з 1 березня торкнеться більше 10 млн українців. Уперше пенсії індексують для військових.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву прем'єр-міністра Дениса Шмигаля під час засідання уряду 16 лютого, яке транслювалося Youtube.

«З 1 березня індексація складе 14%. Це буде стосуватися 8 млн українців, які отримають страхові пенсії, а також вперше за новим принципом ми збільшуємо пенсії військовим. В результаті підвищення отримають ще півмільйона одержувачів», – сказав він.

За його словами, підвищення стосуватиметься близько 1 млн осіб, які не підпадають під індексацію, оскільки пенсії їм були призначені протягом трьох останніх років.

Шмигаль також повідомив, що на 14% індексують виплати людям старше 75 та старше 80 років.

Крім того, буде індексовано пенсії деяким громадянам на попередження.

Як повідомлялось раніше, станом на 1 січня 2022 року в Україні налічувалося 10 841 117 пенсіонерів. Середній розмір виплати становив 3 991,53 гривень. За 2021 рік пенсія зросла на 484,02 Гривень або на 13,8%.

***

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»