• Посилання скопійовано

Перерахунок виплат: коли і на скільки підвищать мінімальні пенсії

За розрахунками Мінсоцполітики, у кінці календарного року середня пенсія буде на 15% більша, ніж фактичний прожитковий мінімум, а саме становитиме 4,5 тисячі грн

Перерахунок виплат: коли і на скільки підвищать мінімальні пенсії

Finance.ua розповідає, що за розрахунками Мінсоцполітики, у кінці календарного року середня пенсія буде на 15% більша, ніж фактичний прожитковий мінімум, а саме становитиме 4,5 тисячі гривень. Розповідаємо, коли й кому варто очікувати збільшення виплат.

 

Коли підвищуватимуть пенсії

У липні мінімальна пенсія українців зросте до 2 тисяч 27 гривень, а максимальна – до 20 тисяч 270 гривень. Також зросте розмір пенсійних надбавок, прив’язаних до прожиткового мінімуму.

Наступне підвищення пенсій очікується у жовтні: мінімальна пенсія для українців віком від 70 років за умови наявності повного стажу (35 років – для чоловіків, 30 років – для жінок) складе 3 тисячі гривень.

Мінімальну пенсію за віком для пенсіонерів від 65 років за наявності у них достатнього стажу (30 років – для жінок та 35 років – для чоловіків) становитиме 2 тисячі 680 грн.

У другому місяці осені для пенсіонерів віком від 70 до 75 років буде встановлено доплату до пенсії у розмірі 300 грн. Вона буде щомісячною. Її будуть отримувати 1,7 млн українців.

Останній у 2022 році етап підвищення очікується у грудні – мінімальна пенсія зросте до 2 тисяч 93 гривень, максимальна – до 20 тисяч 930 гривень. Розмір пенсійних надбавок також збільшиться через підвищення прожиткового мінімуму.

Для непрацюючих пенсіонерів у віці 60−70 років за наявності достатнього стажу (30 років – для жінок та 35 років – для чоловіків) буде встановлено мінімальну пенсію у розмірі 2,5 тисячі грн.

***

Джерело: FINANCE.UA

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»