• Посилання скопійовано

З 2024 року зросте страховий стаж для пенсії

За повідомленням ПФУ, з 1 січня 2024 року для того, щоб вийти на пенсію у 60 років, громадяни повинні мати у своєму активі щонайменше 31 рік страхового стажу

З 2024 року зросте страховий стаж для пенсії

Пенсійний фонд Вінниччини у своєму Телеграм-каналі розповідає, який стаж необхідно мати для виходу на пенсію у 2024 році.

У 2024 році зросте тривалість страхового стажу, необхідного для виходу на пенсію за віком.

Тобто з 1 січня 2024 року для того, щоб вийти на пенсію в 60 років, громадяни повинні мати у своєму активі щонайменше 31 рік страхового стажу.

Ті, у кого після досягнення 60 років немає достатнього страхового стажу, матимуть право на пенсію у 63 роки за наявності стажу не менше 21 року.

За наявності страхового стажу від 15 до 20 років пенсійні виплати призначать у 65 років.

Якщо ж у людини менше 15 років стажу, у віці 65 років вона матиме право на отримання державної соціальної допомоги замість пенсійних виплат.

Тривалість страхового стажу, що дає право на вихід на пенсію в 60 років, з кожним роком зростатиме. Цей процес триватиме до 2028 року. Так, щоб вийти на пенсію у 60 років в 2028 році потрібно буде мати не менш як 35 років стажу.

Починаючи з 1 січня 2028 року, у разі наявності 40 і більше календарних років страхового стажу, пенсія за віком призначається незалежно від віку.

Звернутися за призначенням пенсії можна як особисто – до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду незалежно від місця проживання, так і дистанційно, скориставшись порталом електронних послуг ПФУ.

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»