• Посилання скопійовано

Чому пенсії проіндексували на 8%, а не на 13%: офіційний коментар Мінсоцполітики

Як зазначають у Міністрерстві, розмір індексації розраховують за визначеною законодавством формулою. При цьому зважають на два показники: інфляція за попередній рік та зростання середньої зарплати за минулі три роки

Чому пенсії проіндексували на 8%, а не на 13%: офіційний коментар Мінсоцполітики

Finance.ua розповідає, що у Мінсоцполітики надали офіційне роз’яснення, чому пенсії було проіндексовано всього на 8%, а не на зазначені раніше 13%.

Як зазначають у відомстві, розмір індексації розраховують за визначеною законодавством формулою. При цьому зважають на два показники:

  • інфляція за попередній рік;
  • зростання середньої заробітної плати за минулі три роки.

Зазначається, що у серпні 2023 року, коли велася робота над держбюджетом на 2024 рік, врахували прогнозний показник інфляції – 14,7%, проте за результатами року економіка продемонструвала кращі показники, а отже, темпи інфляції суттєво зменшились.

«Індексацію обрахували з огляду на остаточні офіційні значення: інфляції – 5,1%; зростання середньої заробітної плати за 2021−2023 роки – 10,81%.

Отже, її розмір змінився і тепер становить 8%. Проте ця цифра є вищою за показник зростання цін у 2023 році», – пояснили у міністерстві.

Джерело: FINANCE.UA

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»