• Посилання скопійовано

У червні працюючі пенсіонери з правом на перерахунок пенсії отримають підвищені виплати

Право на проведення перерахунку визначає страховий стаж, набутий станом на 1 березня, у т. ч. у січні-лютому 2024 р. Перерахунок проведено без додаткового звернення. Уже в червні пенсіонери отримають збільшені розміри пенсій та доплату за попередні два місяці

У червні працюючі пенсіонери з правом на перерахунок пенсії отримають підвищені виплати

ПФУ нагадує, що з 1 квітня 2024 року пенсіонерам, які після призначення/попереднього перерахунку пенсії продовжували працювати та на 1 березня 2024 року набули 24 місяці страхового стажу, або менше ніж 24 місяців, але після призначення чи попереднього перерахунку пенсії минуло два роки, проведено автоматичний перерахунок пенсії. 

Право на проведення такого перерахунку визначає страховий стаж, набутий станом на 1 березня, у тому числі у січні - лютому 2024 року. 

Оскільки до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування відомості про сплату єдиного внеску за I квартал 2024 року надійшли у травні, перерахунок працюючим пенсіонерам проведено саме у травні. 

Перерахунок проведено без додаткового звернення. 

Уже в червні пенсіонери отримають збільшені розміри пенсійних виплат та доплату за попередні два місяці.

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Пенсії

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Пенсії»