• Посилання скопійовано

Коли українці зможуть працювати дома

Дедалі більше українських компаній дозволяють своїм працівникам не їздити до офісу, а працювати вдома.

В українських компаніях широке застосування практики роботи працівників поза офісом (воркшифтінг, від англ. Workshifting) розпочнеться у найближчі 2 ? 3 роки.

Воркшифтінг набуває все більшої популярності у світі. Згідно з недавнім звітом Citrix Global Index Workshifting, який було проведено Vanson Bourne у 11 країнах, сьогодні воркшифтінг практикують 37% компаній.

За прогнозами, ця цифра зросте до 93% уже у 2013 році. Основна причина розвитку цього напряму в усьому світі — активне впровадження бізнес-структурами нових технологій. Бар’єри, які раніше перешкоджали роботі поза офісами, тепер усунено за допомогою відеоконференцзв’язку, онлайн-комутаторів, презентацій на відстані та ін.

Завдяки цьому працівник може працювати у цілком комфортній обстановці поза офісом, маючи віддалений електронний доступ до всіх комп’ютерів і програм офісу. Як зазначив керівник департаменту ІТ-інфраструктури компанії IT-Solutions С. Щербань, світова популярність воркшіфтінгу поки що не добралася до України.

Але це всього лише справа часу — за словами експерта, в нашій країні на поширення вже популярного у світі досвіду піде 2 ? 3 роки. С. Щербань вважає, що тенденція почне поширюватися з великих міжнародних компаніях, для політики яких є характерною робота на результат. Віддалена робота є зручною як для працівника, який зможе виконувати завдання в комфортних для себе умовах, так і для роботодавця, який скоротить витрати на утримання зайвих офісних приміщень.

За словами експерта, з технічного погляду, щоб працівник міг працювати вдома, керівництву компанії необхідно забезпечити якісний канал зв’язку з офісом.

 

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»