• Посилання скопійовано

З 1 травня зростуть мінімальні соцстандарти та зарплати працівників бюджетної сфери

6 квітня Кабмін ухвалив низку рішень щодо підвищення соціальних стандартів (прожиткового мінімуму, мінімальних зарплати та пенсії) та посадових окладів для працівників бюджетної сфери з 1 травня 2016 року

З 1 травня зростуть мінімальні соцстандарти та зарплати працівників бюджетної сфери

Про це повідомила прес-служба Мінсоцполітики.

«Ми запроваджуємо режим постійного підвищення державних соціальних стандартів для відновлення купівельної спроможності громадян», - сказав Міністр соціальної політики України Павло Розенко.

З 1 травня 2016 року прожитковий мінімум підвищиться в середньому на 5,2 %. Для працездатних осіб (мінімальна зарплата) він становитиме 1450 гривень, для осіб, які втратили працездатність (мінімальна пенсія), - 1130 гривень, для дітей віком до 6 років - 1228 гривень, для дітей віком від 6 до 18 років – 1531 грн.

Нагадаємо, що підвищення цих соцстандартів з 1 травня закладено у Держбюджеті на 2016 рік. А наступне підвищення очікується з 1 грудня 2016 року. Докладніше про це читайте тут >>>

Павло Розенко також зауважив, що підвищення пенсійних виплат з 1 травня стосуватиметься 6,5 млн українських пенсіонерів. Загалом же, за його словами, зросте приблизно 8 видів соціальної допомоги.

Глава Мінсоцполітики також заявив, що паралельно з підвищенням соцстандартів відбудеться підвищення посадових окладів І тарифного розряду ЄТС.

Це стосується 3,5 мільйона працівників бюджетної сфери – вчителів, лікарів, працівників соціальної сфери, культури. Мінімальна заробітна плата підвищується на 5,2%, проте посадовий оклад працівника І тарифного розряду підвищується на 6,5%”, - зазначив він.

Зауважимо, що уже є проект постанови КМУ «Про підвищення оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України». Згідно з ним, посадовий оклад працівника 1 тарифного розряду за ЄТС з 1 травня становитиме 1185 грн (зараз - 1113 грн). Більше тут >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»