• Посилання скопійовано

До дати отримання завіреної довідки МСЕК роботодавець нараховує ЄСВ в розмірі 22%

ДФС наголошує, що роботодавець нараховує ЄСВ працюючій особі з інвалідністю на суму зарплати у розмірі 8,41%, починаючи з дати встановлення групи інвалідності, але не раніше одержання роботодавцем завіреної копії довідки до акта огляду в МСЕК

До дати отримання завіреної довідки МСЕК роботодавець нараховує ЄСВ в розмірі 22%

ДФС у Чернігівській області в індивідуальній консультації від 12.07.2018 р. №3076/ІПК/25-01-13-06-09 нагадує, що для підприємств, установ і організацій, в яких працюють особи з інвалідністю, ЄСВ встановлюється  у розмірі 8,41% визначеної п. 1 частини першої ст. 7 Закону №2464 бази нарахування єдиного соцвнеску для працюючих осіб з інвалідністю.

Роботодавець нараховує ЄСВ працюючій особі з інвалідністю на суму заробітної плати (доходу), у розмірі 8,41%, починаючи з дати встановлення групи інвалідності, але не раніше одержання роботодавцем завіреної копії довідки до акта огляду в МСЕК, та закінчується датою припинення інвалідності на підставі рішення даної комісії.

При цьому до дати одержання завіреної зазначеної довідки та після дати припинення інвалідності, роботодавець нараховує єдиний внесок у розмірі 22% визначеної бази нарахування.

***

Читайте також:

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФС у Чернігівській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»