• Посилання скопійовано

Як мають працювати комісії зі соцстрахування після появи нового Положення №13?

Комісіям із соціального страхування, які створені і діють у страхувальників, не потрібно вносити зміни до документів, на підставі яких вони створені. Проте з 27 липня 2018 року в своїй діяльності вони повинні керуватися нормами Положення №13

Як мають працювати комісії зі соцстрахування після появи нового Положення №13?

Фонд соцстраху у листі від 13.09.2018 р. №2.4-15-2951 розглянув деякі питання щодо застосування норм Положення про комісію (уповноваженого) із страхування, затвердженого постановою ФСС від 19.07.2018 р. №13.

Зокрема, звертається увага, що Положення №13 є оновленою версією Положення №25, яке було приведено у відповідність до норм Закону №1105. З огляду на це, комісіям із соціального страхування, які створені і діють у страхувальників, не потрібно вносити зміни до документів, на підставі яких вони створені

Своєю чергою, комісії із соціального страхування з 27.07.2018 р. в своїй діяльності повинні керуватися нормами Положення №13.

Більше про новий порядок створення та роботи комісії зі соцстрахування читайте тут і тут.

Також у зазначеному листі фахівці ФСС розповіли, хто має призначати лікарняні, якщо страховий випадок стався у ФОП чи його працівника. 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/ЄСВ, соціальний захист

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЄСВ, соціальний захист»