• Посилання скопійовано

Захворів підприємець чи його працівник: коли має бути протокол комісії?

Якщо страховий випадок трапився у підприємця, то рішення про призначення матеріального забезпечення приймає особисто він. При цьому доцільно використовувати форму протоколу засідання комісії із соціального страхування/рішення уповноваженого

Захворів підприємець чи його працівник: коли має бути протокол комісії?

Фонд соцстраху у листі від 13.09.2018 р. №2.4-15-2951 роз'яснив, що при настанні страхового випадку у:

1. фізособи-підприємця - рішення про призначення матеріального забезпечення приймає особисто ФОП. Але враховуючи те, що нормами Закону №1105 не передбачено документального оформлення такого рішення, ФСС вважає, що при його оформленні ФОП доцільно використовувати форму протоколу засідання комісії із соціального страхування/рішення уповноваженого;

2. найманого працівника, який працює у ФОП - підприємець для працівників є страхувальником і при прийнятті рішення необхідно керуватися нормами Положення №13. Тобто рішення буде приймати комісія або уповноважений із страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності. 

Також фахівці ФСС у листі розповіли, як мають працювати комісії зі соцстрахування після появи нового Положення №13. Про це читайте тут.

Більше про новий порядок створення та роботи комісії зі соцстрахування ми писали тут і тут.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»